26 april 2022
18:45

Bälaryds IK

Referat: Gripenbergs BK - Bälaryds IK

A-laget fick bästa tänkbara start på 2022 års seriespel när vi i premiärmatchen lyckades besegra Gripenbergs BK med 2-5 (1-3) på deras eget hemmagräs. Och segern var en frukt av en gedigen, stark laginsats där ingen föll ur ramen. Killarna jobbade jättebra tillsammans som en enhet, som ett LAG. Och sånt är ju alltid så himla gott att se. Och vägen till seger denna kväll var tveklöst hårt, kollektivt jobb. Smévallens gräsmatta erbjöd inga större möjligheter till bollrull och spel längs marken utan matchen präglades av kamp. Fast med tanke på hur sen våren är detta år så var det ju rent allmänt gott att det överhuvudtaget fanns en spelbar naturgräsplan att beträda. Och att planens skick ledde till en del chansartade studsar och sådär var ju lika för båda lagen. Det känns såhär efteråt väldigt bra att vi kunde bärga segern genom hårt, kollektivt jobb. För under försäsongen har vi lyckats vinna ett par matcher genom fint bollrull och bra spel. Nu fick vi ett kvitto på att vi kan vinna matcher på flera sätt, även genom att kämpa bra och jobba hårt för varandra och laget. Vissa gånger är det ju så att även om de yttre förutsättningarna finns med fina planer så funkar ändå inte spelet och då är det skönt att veta att vi har flera sätt att kunna hitta vägar att vinna matcher på.

Det var för övrigt lite extra propra och stiliga BIK-grabbar som tågade ut till avspark. Dagen till ära invigde vi vårt nya matchställ och det känns alltid gott att kunna spela in lite poäng direkt i de nya ställen. Och vi rivstartade verkligen. Vi började klart bäst och redan i fjärde minuten gjorde vi 0-1 då kapten Adam Swärd visade vägen. Efter fint förarbete av Gentijan Preteni hamnade bollen hos Adam som tryckte iväg en höger yttersida som satt klockrent i krysset bakom en chanslös Johan Pauli i GBK-målet. Och dryga kvarten senare så presenterade sig ett av våra nyförvärv för året. Linus Johansson, som de senaste säsongerna spelat Div 4-fotboll i Ölmstad, höll sig framme och nickade in 0-2 på en hörna. Hans första mål i BIK-tröjan. Linus var för övrigt mycket duktig matchen igenom och spred stabilitet och lugn i vårt försvar. Och i minut 32 så satte vi även 0-3 genom Perparim Preteni som sköt ett långskott som letade sig in i nätmaskorna. Det ingripandet var nog den gode Pauli inte helt nöjd med. Fast bara två minuter senare så bjöd vi tillbaks då vi schabblade i de bakre leden och GBK kunde reducera till 1-3, ett resultat som sedan stod sig halvleken ut.

Vi inledde sedan andra halvlek bra och efter knappt en timmes spel gjorde vi 1-4 när Viktor Josefssons välslagna hörna letade sig in i mål. Pauli var nog inte jättenöjd med det ingripandet heller. Och bara två minuter senare stängde vi mer eller mindre matchen när vi fick till en snabb omställning och efter tjusigt växelspel mellan Perparim Preteni och Dan Araya fick Dan äran att smacka dit 1-5 med ett distinkt avslut. Våra tillresta supporters på plats njöt nog för fulla muggar kan man gissa. I 63:e minuten fick vi Theo Jarl utvisad då han fick syna sitt andra gula kort för kvällen. En utvisning som kändes tveksam. Theo var mycket duktig och nyttig för oss så länge han fick vara kvar på planen. Vi fick således avsluta sista halvtimmen med en man mindre och då var det ju skönt att ha 1-5 att gå på. Och vi spelade av matchen på ett mycket bra sätt. GBK:s duktige mittfältsmotor Johan Nilsson fick äran att reducera till 2-5 med kvarten kvar att spela men i övrigt förmådde inte GBK hota oss särskilt mycket. Vi jobbade hårt och bra och var solida. 2-5 blev slutresultatet och segersången efteråt var riktigt härlig och hördes nog ända ner till Kåhres mack.

Ett stort plus delas ut till hela laget för en bra genomförd match. Ingen föll ur ramen och alla var med och bidrog till segern. Och det känns kul att det blev fem olika målskyttar. Det är ett tecken på att vi har många spelare som är med och gör skillnad och bidrar. Även i år kommer vi köra en Dobbjakt där 3-2-1 dobbar delas ut efter varje match till tre spelare som gjort sig förtjänt av det på ett eller annat sätt. Denna gång finns det många spelare som förtjänar en dobb eller två så det krävdes en del grunnande och diskussion innan följande fördelning bestämdes: